Tweedehands nespresso machine: is het slim om een tweedehandse Nespresso te kopen?

De machines van Nespresso behoren al jaren tot mijn favoriet, en dat is zeker niet voor niets. Maar hoewel de apparaten van Nespresso tegenwoordig zeker niet direct honderden euro’s hoeven te kosten, kunnen ze soms toch nog net even iets boven budget zijn. 

Wat als je budget niet toereikend is voor een gloednieuw apparaat, of je wilt simpelweg voor een duurzamere keuze gaan door te kiezen voor een tweedehands machine? In dit artikel duiken we in de wereld van tweedehands Nespresso machines.

Do & don’ts bij het kopen van een tweedehands Nespresso

Wanneer je op zoek gaat naar een tweedehands Nespresso-apparaat, is het goed om rekening te houden met een aantal zaken. Vooral bij elektrische apparaten kunnen soms problemen ontstaan. Daarnaast is goed onderhoud en regelmatig ontkalken een must voor apparaten als deze. Wanneer dit niet goed is uitgevoerd kan het ervoor zorgen dat de machine minder lang mee zal gaan.

Lees ook mijn tips: hoe je een Nespresso machine goed onderhoudt.

Goed, laten we eens kijken naar enkele do’s en don’ts bij het kopen van een tweedehands Nespresso machine:

Do’s:

  1. Inspecteer de machine: Controleer altijd de machine op zichtbare schade. Let hierbij vooral op de capsulehouder en het waterreservoir.
  2. Vraag naar de leeftijd van de machine: Sommige machines gaan jaren langer mee dan de verwachte levensduur, maar de leeftijd geeft een goede indicatie van hoe lang je hoogstwaarschijnlijk nog kunt genieten van je nieuwe Nespresso-apparaat.
  3. Vraag naar het onderhoud: Heeft de vorige eigenaar de machine regelmatig ontkalkt? Dit is belangrijk voor de werking en levensduur van de machine.
  4. Test de Machine: Als het mogelijk is, raad ik je altijd aan om de machine even uit te testen. Controleer of deze goed werkt en of de koffie naar behoren smaakt. Dit geeft direct een goede indicatie van het (wel of niet) uitgevoerde onderhoud.

Don’ts:

  1. Koop geen beschadigde machine: Deze eerste tip is misschien een beetje overbodig: Maar zichtbare schade kan duiden op interne problemen. Het kan ook betekenen dat de machine niet goed is onderhouden en er niet al te voorzichtig mee is omgegaan. Mijn advies is daarom om machines met schade altijd te vermijden.
  2. Vermijd oudere machines: De technologie en efficiëntie van Nespresso machines zijn de afgelopen jaren flink verbeterd. Het kopen van een te oude machine kan resulteren in minder lekkere koffie en hogere energiekosten. Bovendien is de kans groot dat je weer snel op zoek kunt naar een nieuwe machine.
  3. Wees voorzichtig met geen garantie: Als de machine geen garantie meer heeft, weet dan dat eventuele reparatiekosten voor jou zijn. Bij de meeste Nespresso machines die tweedehands aangeboden worden zal dit het geval zijn. Vraag ook of het apparaat geregistreerd is.

Vergeet niet een kijkje te nemen bij de best geteste Nespresso apparaten uit mijn test.

Waar een tweedehandse Nespesso machine kopen?

Tweedehands Nespresso machines kun je vinden op sites zoals Marktplaats, eBay en Facebook Marketplace. Echter, voor meer zekerheid en garantie raad ik je aan om naar Coolblue of Bol.com te kijken. 

Deze bedrijven geven net iets meer zekerheid als het aankomt op testen, reinigen en verzekeren van hun tweedehands producten. Daarnaast bieden ze gedetailleerde productinformatie en klantbeoordelingen, wat je helpt bij het maken van een geïnformeerde keuze.

Nespresso machine marktplaats.nl

Als we aan tweedehands spullen denken, denken we al snel aan Marktplaats. Op Marktplaats worden uiteraard ook een groot aantal tweedehands Nespresso-machines verkocht. Hoewel dit een ideale optie lijkt, zijn er enkele risico’s aan verbonden. Je kunt te maken krijgen met onbetrouwbare verkopers, machines die niet goed functioneren, of zelfs een gebrek aan een geldige garantie. 

Bovendien kan het lastig zijn om de echte staat van de machine te beoordelen aan de hand van foto’s en beschrijvingen. Zeker wanneer je van plan bent een duurdere Nespresso machine aan te schaffen heeft het de voorkeur om deze zelf op te halen en aan de hand van de eerder genoemde punten te controleren.

Nespresso machine outlet of refurnished kopen

Zowel Coolblue als Bol.com bieden ‘zo goed als nieuwe’ Nespresso machines aan. Deze zijn niet volledig gereviseerd, maar ze zijn grondig schoongemaakt en getest. Vaak gaat het om producten die zijn geretourneerd en slechts een klein mankement vertonen.

Het is een ideale manier om een Nespresso machine te bemachtigen voor een lagere prijs, terwijl je nog steeds vertrouwt op de kwaliteitsgarantie van betrouwbare verkopers.

In een notendop

Vandaag hebben we ontdekt dat het kopen van een tweedehands Nespresso machine een geweldige manier kan zijn om geld te besparen, mits je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Met name het kopen van particulieren vraagt om de nodige voorzichtigheid.

Let op de staat van de machine, de betrouwbaarheid van de verkoper en de mogelijkheid van garantie. Wanneer je op zoek bent naar iets meer zekerheid zijn er de ‘zo goed als nieuwe’ opties van Coolblue en Bol.com. 

Wil je meer weten over Nespresso machines? Bekijk dan onze andere artikelen over Nespresso reparaties of garantievoorwaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *