Nespresso machine resetten: hoe doe je dit?

Home » Nespresso » Nespresso machine resetten: hoe doe je dit?

Wanneer je Nespresso machine niet meer naar behoren werkt is het soms tijd voor een reset. In veel gevallen kan een reset namelijk ervoor zorgen dat eventuele kleine storingen of problemen worden verholpen. 

Maar het resetten van een Nespresso apparaat kan soms wat vraagtekens oproepen. Zeker omdat Nespresso werkt met verschillende fabrikanten, waarbij bij iedere machine de reset weer net even iets anders werkt.

In dit artikel deel ik mijn ervaring en leg ik stap voor stap uit hoe je een Nespresso machine reset, maar vergeet ook niet een kijkje te nemen bij mijn blogs over wat je kunt doen bij storingen en mijn tips voor het laten repareren van je Nespresso machine.

Hoe Nespresso machine resetten?

Het resetten van je Nespresso apparaat kan problemen oplossen en je apparaat terugzetten naar fabrieksinstellingen. Maar zoals gezegd is niet iedere Nespresso machine hetzelfde. Ik heb de stappen voor een aantal van de bekendste Nespresso apparaten voor je op een rij gezet:

Nespresso Krups resetten

 1. Zorg er allereerst voor dat de machine uit staat en de capsulehouder leeg is.
 2. Houd de ‘Lungo’ knop meerdere seconden ingedrukt.
 3. Zodra het lampje drie keer knippert, laat je de knop los.
 4. Je Nespresso Krups is nu gereset naar de fabrieksinstellingen.

Nespresso Magimix resetten

 1. Schakel de machine uit en zorg ervoor dat er geen capsules in de machine zitten.
 2. Houd de Lungo-knop ingedrukt terwijl je de machine aanzet.
 3. Blijf de Lungo-knop vasthouden totdat het lampje snel begint te knipperen, dit geeft aan dat de machine is gereset.

Nespresso De’Longhi resetten

 1. Schakel de machine uit en verwijder eventuele capsules.
 2. Druk tegelijkertijd op de twee knoppen op de machine en houd deze ingedrukt.
 3. Schakel de machine in terwijl je de knoppen ingedrukt houdt.
 4. Wacht tot de lichtjes stoppen met knipperen. Je Nespresso De’Longhi is nu teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Nespresso Sage resetten

 1. Zorg er ook hier voor dat de machine is uitgeschakeld en dat er geen cup in de capsulehouder meer zit.
 2. Druk op de “Single Espresso”- en “Lungo“-knoppen en houd ze ingedrukt terwijl je de machine aanzet.
 3. Blijf de knoppen vasthouden totdat de lampjes stoppen met knipperen. Je Nespresso Sage is nu gereset naar de fabrieksinstellingen.

Onthoud dat het altijd een goed idee is om je handleiding te raadplegen of de klantenservice van Nespresso te bellen als je problemen ondervindt bij het resetten van je machine. Ieder model is net weer even iets anders, waardoor het kan voorkomen dat de bovenstaande stappen niet het gewenste resultaat hebben.

Bekijk mijn overzicht met Nespresso merken.

Waarom resetten?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen besluiten om je Nespresso-machine te resetten:

 1. Afmeting van het kopje: Als de hoeveelheid koffie die je Nespresso-machine uitgeeft niet meer overeenkomt met de kopgrootte die je gewend bent, kan ontkalken of resetten van je machine uitkomst bieden.
 2. Verkeerde temperatuur: Als je merkt dat je koffie niet meer zo warm is als voorheen, kan een reset helpen om dit te verhelpen.
 3. Na lange inactiviteit: Als je je Nespresso-machine een tijdje niet hebt gebruikt, is het een goed idee om deze te resetten voordat je hem weer gebruikt.
 4. Verminderde smaak of kwaliteit: Als je merkt dat je koffie niet meer zo smaakvol is als vroeger, kan het resetten van je Nespresso-machine helpen om de optimale werking en smaak te herstellen.
 5. Lichtindicator: Soms kan het indicatielampje op je Nespresso-machine blijven knipperen, zelfs nadat je een nieuwe capsule hebt ingevoerd. Een reset kan dit probleem verhelpen.
 6. Na onderhoud of ontkalking: Na het uitvoeren van onderhoud of ontkalking van je Nespresso machine, is het aan te raden om de machine even te resetten om ervoor te zorgen dat alles weer soepel werkt.

Let op, het resetten is geen vervanging voor een grondige schoonmaak of ontkalking. Het is gewoon een manier om de standaardinstellingen te herstellen. Het is dus altijd nog nodig om onderhoud uit te voeren, ook als je de machine regelmatig terugzet naar de fabrieksinstellingen.

Wat zijn de standaard fabrieksinstellingen van Nespresso?

Bij het resetten van je Nespresso-apparaat gaat de machine terug naar de fabrieksinstellingen. Dit betekent dat instellingen die je eerder hebt ingevoerd verdwijnen. Zelf vind ik het altijd fijn om te weten wat de standaardinstellingen zijn, zodat ik niet word verrast tijdens het zetten van een nieuwe espresso.

De standaard fabrieksinstellingen van een Nespresso-machine kunnen variëren afhankelijk van het specifieke model, maar over het algemeen bevatten ze de volgende kenmerken:

 1. Koffiehoeveelheid: De “Espresso”-knop is ingesteld om ongeveer 40 ml koffie uit te geven, terwijl de “Lungo”-knop ongeveer 110 ml koffie levert.
 2. Temperatuur: De standaard temperatuur van een Nespresso-machine is ingesteld op ongeveer 86 graden Celsius voor optimale smaak en aroma.
 3. Auto-off: Nespresso-machines zijn doorgaans ingesteld om automatisch uit te schakelen na ongeveer 9 minuten inactiviteit om energie te besparen.
 4. Hardheidsgraad water: De standaardinstelling is meestal ingesteld op middelhard water, maar dit kan soms variëren afhankelijk van je regio.
 5. Ontkalkingswaarschuwing: De meeste Nespresso-machines hebben een waarschuwingssysteem dat aangeeft wanneer het tijd is om de machine te ontkalken. De standaardinstelling hiervoor is na ongeveer 300 brouwcycli.
 6. Verlichting: Sommige Nespresso-machines hebben een verlichtingssysteem voor het koffiegebied. In de meeste gevallen zal de verlichting (weer) aan staan na een reset.

Tot slot

Indien problemen na het resetten blijven aanhouden raad ik aan om contact op te nemen met de winkel waar je deze hebt aangeschaft. Dan is het wel belangrijk dat je je Nespresso apparaat registreert om zodoende aanspraak te maken om de garantie.

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.

Over mij

Hoi! Ik ben Max.

max van boomen


Wat onwijs leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik help koffiefanaten zoals jou met het maken van de juiste keuzes als het om koffiemachines, molens en bonen gaat.

Heb je een vraag? Dan mag je mij altijd mailen.