Nespresso garantie: alles wat je moet weten

Nespresso machines zijn een veelgemaakte keuze onder koffieliefhebbers. En als een verrassing komt dit niet echt. De machines van het merk zijn in de meeste gevallen erg betrouwbaar, snel en handig te gebruiken. Maar hoe zit het wanneer je Nespresso-apparaat kapot gaat? Hoe zit het precies met de garantie van Nespresso? 

In dit blogartikel neem ik je mee in alles wat je moet weten over de garantie van Nespresso – van de duur tot de dekking en van eventuele reparatiekosten. Indien je koffiemachine buiten de garantie periode valt, dan raad ik je aan dit artikel over het laten repareren van je Nespresso machine te lezen.

Hoe lang is de garantie op een Nespresso apparaat?

De voorwaarden van garantie kunnen onderling verschillen, maar in de meeste gevallen is er bij een Nespresso machine sprake van 2 jaar garantie. Wanneer er binnen deze tijd iets kapot gaat aan je machine heb je dus recht op reparatie of zelfs een compleet nieuw apparaat. Deze garantieperiode is overigens redelijk standaard voor apparaten zoals koffiemachines. 

Maar let zoals gezegd wel op, de voorwaarden van je aankoop kunnen per winkel en per land verschillen. Dus zelfs als je een Nespresso machine hebt gekocht, is het raadzaam om de specifieke garantievoorwaarden te controleren bij de winkel waar je het apparaat hebt gekocht.

Wat valt er onder de garantie?

De garantie van een Nespresso machine dekt in de meeste gevallen fabricagefouten en technische storingen die niet zijn veroorzaakt door verkeerd gebruik of externe factoren zoals blikseminslag of wateroverlast. 

Hierbij is het wel goed om te weten dat normale slijtage niet onder garantie valt. Wanneer je je machine dus zeer veel gebruikt in de eerste 2 jaren heb je bij storingen of schade veroorzaakt door slijtage geen recht op garantie. Daarnaast zijn ook problemen die het gevolg zijn van onjuist onderhoud of ontkalking ook uitgesloten van de garantie. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het regelmatig schoonmaken en ontkalken van je machine om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken.

Wie betaalt een eventuele reparatie aan mijn Nespresso machine?

Wanneer je Nespresso machine een probleem heeft dat onder de garantie valt, zal de fabrikant of de winkelier waar je het apparaat hebt gekocht de kosten van de reparatie dekken. De benodigde onderdelen en arbeidskosten vallen hier allebei onder. Je hoeft hierdoor zelf niets te betalen.

Wanneer de garantieperiode is verlopen zullen deze kosten uiteraard niet worden vergoed. Buiten de garantieperiode om zijn alle kosten voor reparatie dan ook eigen rekening.

Nespresso garantie per merk

Ieder merk dat Nespresso machines maakt, heeft zijn eigen beleid en voorwaarden met betrekking tot de garantie. Hoewel de standaardgarantie voor de meeste merken 2 jaar is, zijn er mogelijk enkele verschillen afhankelijk van het specifieke merk en model. Al komt dit door de garantie-eisen die Nespresso stelt aan hun fabrikanten in de praktijk niet of nauwelijks voor.

Laten we eens kijken naar enkele van de populairste merken die Nespresso machines produceren:

Krups Nespresso Garantie

Krups biedt een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar op al haar Nespresso machines. Deze garantie dekt zoals gewoonlijk alle productiefouten en storingen die niet door de gebruiker zijn veroorzaakt. 

Voorwaarde hierbij is wel dat de machine op een juiste manier moet zijn gebruikt en altijd goed moet zijn onderhouden. Bovendien geldt de garantie niet voor problemen veroorzaakt door externe factoren zoals ongevallen, blikseminslag of overstroming.

DeLonghi Nespresso Garantie

Net als Krups biedt ook DeLonghi een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar op al hun Nespresso machines. Ook hier dekt deze garantie productiefouten en technische storingen die niet zijn veroorzaakt door verkeerd gebruik of externe factoren. Vergeet ook bij een De’Longhi apparaat niet om de machine regelmatig schoon te maken en ontkalken om recht te blijven houden op garantie.

Nespresso Melkopschuimer Garantie

Naast de koffiemachines die worden gemaakt door andere fabrikanten, biedt Nespresso zelf ook melkopschuimers aan. Ook op deze melkopschuimers geldt een garantie van 2 jaar.

Deze garantie dekt productiefouten en storingen die niet door verkeerd gebruik of externe factoren zijn veroorzaakt. Bij gebruik van een melkopschuimer is het goed om rekening te houden met het uitvoeren van onderhoud, bijvoorbeeld door het grondig schoonmaken van de opschuimer.

Sage Nespresso Garantie

Sage produceert hoogwaardige Nespresso-apparaten. Ook bij dit merk is er sprake van een garantieperiode van 2 jaar voor hun Nespresso machines. Uiteraard mag er geen sprake zijn van onjuist gebruik of externe factoren. Sage benadrukt echter dat het belangrijk is om het apparaat goed te onderhouden en regelmatig te ontkalken voor geldigheid van de garantie. Dit wordt niet alleen aangeraden om de garantie te behouden, maar ook om de machine optimaal te laten werken.

Magimix Nespresso Garantie

Magimix heeft net als de andere merken binnen deze lijst 3 jaar garantie voor hun Nespresso machines. De garantie dekt productiefouten en storingen, maar is niet geldig in het geval van onjuist gebruik, ongeval, modificatie of reparatie die niet door het merk zelf is uitgevoerd. Daarnaast benadrukt Magimix het belang van regelmatig ontkalken en schoonmaken van de machine om de levensduur te verlengen.

KitchenAid Nespresso Garantie

Tot slot zijn er nog de Nespresso-machines van het merk KitchenAid. Dit merk biedt ook de standaard garantieperiode van 2 jaar op al hun Nespresso machines. Deze garantie dekt uiteraard mogelijke fabricagefouten en technische problemen die niet door de gebruiker zijn veroorzaakt. Ook de apparaten van KitchenAid moeten regelmatig worden onderhouden en ontkalkt om recht te blijven houden op garantie.

Tot slot

Het was een hele reis om alle garantievoorwaarden van de verschillende Nespresso merken te ontdekken! Het is duidelijk dat, hoewel de exacte voorwaarden wellicht nog kunnen variëren, alle fabrikanten gebruik maken van een garantieperiode van 2 jaar. Daarnaast geeft ieder merk nadrukkelijk aan dat regelmatig ontkalken en de machine schoonmaken noodzakelijk is om het recht op garantie te behouden.

Nu je alle ins en outs van de Nespresso garantie kent, is het tijd om ervoor te zorgen dat je machine in topconditie blijft. Lees bijvoorbeeld eens ons artikel over “Het schoonmaken van je Nespresso machine” voor handige tips en trucs. 

Heb je problemen met je Nespresso apparaat, maar weet je niet precies wat er aan de hand is? Bekijk dan onze gids “Nespresso machine doet het niet, wat nu?”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *