Overzicht van populaire merken koffiemachines

Je bent op zoek naar een nieuwe koffiemachine, maar hebt geen idee welk merk het beste bij je past? Begrijpelijk, er zijn zoveel merken waar je uit kunt kiezen. Zo staat met merk Jura bekend om hoogwaardige koffiemachines met een hoog prijskaartje, terwijl je bij Krups aan het juiste adres bent voor een goedkopere koffiemachine. Om je te helpen heb ik een overzicht gemaakt met populaire merken. Per merk leg ik uit waar het merk voor staat, zodat je kunt ontdekken welk merk het beste bij jou past. Ben je er klaar voor? Laten we dan snel beginnen!

Hét overzicht met de meest gangbare koffiemachine merken

Oké, daar komt die: mijn samengestelde lijst met populaire merken voor koffiemachines. Stuur mij gerust een mailtje als je van mening bent dat er een (goed) merk ontbreekt. Zo kan ik mijn lijstje blijven updaten en verbeteren.

Princess

Princess is een Nederlands merk dat een breed assortiment aan huishoudelijke apparaten aanbiedt. Zo ook koffiemachines. Het assortiment bestaat vooral uit filter-koffiezetapparaten met een aantal pistonmachines en een capsule machines. Princess verkoopt dus geen volautomatische koffiemachines. Bij Princess ben je aan het juiste adres wanneer je op zoek bent naar een goedkopere koffiemachines. Prijzen beginnen vanaf 25 euro voor een simpele filter-koffiemachine tot 160 euro voor een luxe filter-koffiezetapparaat met bonen.

Uiteraard heb ik ook even naar de productreviews van Princess op Bol.com gekeken. Gemiddeld worden de koffiemachines met 4 sterren beoordeeld. Uiteraard verschilt dit per product en kan dit lager of hoger uitvallen. Persoonlijk zou ik voor een koffiemachine kiezen met hogere reviews, maar het is natuurlijk aan jou. De shop daarentegen wordt wel goed beoordeeld met een 8.6 uit 114 reviews*. Bezoek de shop pagina van Princess op bol.com.

Bekijk het assortiment koffiemachines van Princess

Smeg

Als je op zoek bent naar een retro koffiemachine kom je al gauw bij SMEG uit. Het Italiaanse merk verkoopt filter-koffiezetapparaten, pistonmachines en volautomatische koffiemachines in alle kleuren van de regenboog. Ik denk dat de meesten het met mij eens zijn dat de apparaten er aantrekkelijk uit zien. Daar betaal je ook naar, want een simpele filter-koffiezetapparaat kost je al gauw 200 euro, terwijl de kosten voor een volautomaat op kunnen lopen tot 1000 euro. Alhoewel de apparaten er mooi uit zien, weet ik niet of ik ze zou aanbevelen. Het lijkt erop dat je vooral voor het ontwerp betaald. Deze conclusie trek ik op basis van de beoordelingen op bol.com. De gemiddelde beoordeling ligt rond de 3.8 sterren uit 5 sterren, waarbij de volautomatische espressomachines het best beoordeeld worden met 4 sterren.

De bol.com worden de SMEG koffiemachines verkocht door MyStore. Dit lijkt een betrouwbare partner van bol.com te zijn aangezien ze beoordeeld worden met een 8,6 uit 117 beoordelingen.

Bekijk het assortiment koffiemachines van SMEG.

Bosch

Bosch is een Duits merk dat bekend staat om betrouwbare en duurzame huishoudelijke apparaten. Het merk biedt een breed scale aan koffiemachines, van eenvoudige filter-koffiezetapparaten tot luxe volautomatische koffiemachines (inbouw en losstaand). De meeste mensen zullen bij de aanschaf van een volautomatisch koffiezetapparaat niet meteen aan Bosch denken. Het aanbod van volautomatische koffiemachines is dan ook nihil. Bosch is in mijn beleving dan ook een stuk populairder als we het hebben over filter-koffiezetapparaten.

Ook verkoopt Bosch capsule koffiemachines. Deze werken met de capsules van Tassimo. Op de Nederlandse site van Tassimo wordt aangegeven dat het merk Tassimo gestopt is. Desalniettemin kun je toch Tassimo capsules kopen bij koffievoordeel.nl. Ik zou het daarom niet aanraden om een koffiemachine met het capsulesysteem van Bosch te kopen. Wel jammer, want ik vind het ontwerp van deze apparaten echt uniek in vergelijking met de capsule machines van Nespresso. Ook werden ze goed beoordeeld.

De prijzen van Bosch zijn gemiddeld. Niet te duur, maar ook zeker niet goedkoop. De reviews op bol.com zijn vooral goed voor de capsule koffiemachines. De filter-koffiezetapparaten zijn gemiddeld beoordeeld met 4 sterren uit 5. Het assortiment van volautomatische koffiemachines is beperkt (ik kon er maar drie vinden) en deze lijken ook nog eens veel op die van Siemens. Het aantal beoordelingen zijn te laag, dus heeft het geen zin om de gemiddelde beoordeling hier te benoemen.

Voor een inbouw koffiemachine van Bosch moet je iets dieper in de buidel tasten. Deze worden aangeboden vanaf 1500 euro, maar daar krijg je wel een hele luxe machine voor terug met een vaste wateraansluiting.

Bekijk het assortiment koffiemachines van BOSCH.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *