Home » Koffiemachines » Gebruikte Koffiemachine

Gebruikte koffiemachine kopen: tweedehands of gereviseerd?

Als koffieliefhebber weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om thuis of op kantoor te genieten van een perfect gezet kopje koffie. Maar het is geen geheim dat een goede koffiemachine soms een aanzienlijke investering kan zijn. Veel mensen gaan hierdoor tegenwoordig op zoek naar een tweedehands koffieapparaat. In deze zoektocht stuiten we meestal op twee opties: het kopen van een particulier via bijvoorbeeld Marktplaats of het kiezen voor een gereviseerde koffiemachine. Ik neem je in dit artikel graag mee in de voor- en nadelen van beide opties.

Tweedehandse koffiemachine kopen van een particulier

 • Prijs: Meestal een goedkopere optie dan een gereviseerd koffiezetapparaat.
 • Directe deal: Je kunt direct met de verkoper onderhandelen.
 • Geen garantie: Het grootste nadeel is dat je meestal geen garantie krijgt. Mocht de machine defect raken, dan draai je zelf op voor de reparatiekosten.

Websites:

 • Marktplaats.nl
 • Marketplace (facebook.com)

Gereviseerde koffiemachines

 • Kwaliteitscontrole: Deze machines zijn nagekeken, schoongemaakt en waar nodig gerepareerd door professionals.
 • Garantie: Een gereviseerde koffiemachine komt vaak met een garantieperiode.
 • Duurzaam: Door te kiezen voor een gereviseerd model draag je bij aan een duurzamere wereld.
 • Hogere prijs: Deze kwaliteit en de bijbehorende garantie brengt wel een hoger prijskaartje met zich mee dan bijvoorbeeld een tweedehands machine van een particulier.

Websites:

Waar moet je op letten?

 1. Staat van de machine: Vraag altijd naar de staat van de machine. Controleer deze zelf wanneer dit mogelijk is.
 2. Onderhoudshistorie: Een goed onderhouden machine gaat vaak langer mee. Vraag de verkoper naar de onderhoudshistorie.
 3. Test de machine: Als het mogelijk is, test de machine dan even voordat je tot aankoop overgaat. Met name bij koop van particulieren is dit van belang.
 4. Garantie: Informeer naar de garantievoorwaarden. Let wel op: bij doorverkoop kan de garantie soms komen te vervallen.
 5. Compatibiliteit met de juiste koffieproducten: Ga vooraf alvast na of je favoriete koffieproducten te gebruiken zijn met de machine.

Persoonlijke ervaring

Zelf heb ik een keer een espressomachine gekocht van een particulier. Het was een goede deal, dacht ik. Helaas ging de machine na een paar weken kapot, en stond ik voor de keuze: een dure reparatie of afscheid nemen van mijn ‘nieuwe’ aanwinst. Daarna besloot ik te kiezen voor een gereviseerde machine. Deze doet het al jaren zonder problemen, en deze kleine extra investering was het meer dan waard.

Daarnaast vind ik het fijn dat de machine met een aantal maanden garantie kwam. Zouden er toch problemen ontstaan, dan werden deze zonder extra kosten opgelost. Kortom, een gereviseerde koffiemachine is naar mijn mening vaak de betere keuze als je zoekt naar betrouwbaarheid en zekerheid op de lange termijn.

Over mij

Hoi, ik ben Max!

max van boomen


Wat onwijs leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik help koffiefanaten zoals jou met het maken van de juiste keuzes als het om koffiemachines, molens en bonen gaat.

Heb je een vraag? Dan mag je mij altijd mailen.