Koffiemachines met 2 bonenreservoirs: dit zijn de 4 beste

Ben je net als ik iemand die graag een nieuwe koffie probeert? Of drink jij of jouw partner graag een kopje decafe? Dan biedt een koffiemachine met 2 bonenreservoirs uitkomst. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat iedereen thuis andere koffievoorkeuren heeft. In dit geval kan een koffiezetapparaat met twee bonenreservoirs veel problemen voorkomen.

Wie op zoek gaat naar een koffiemachine met 2 bonenreservoirs komt al gauw uit bij een volautomatische espressomachine. Het zijn vaak ook de luxere volautomaten die twee bonenreservoirs hebben, wat betekent dat je al gauw iets meer geld kwijt bent. Als je dit ervoor over hebt, heb ik goed nieuws voor je. Ik heb mijn onderzoek gedaan en ben bij de volgende vier volautomatische koffiemachines met dubbele bonenreservoirs uitgekomen.

1. De beste koffiemachine met dubbel bonenreservoir

JURA GIGA 6 Aluminium

Jura Giga 6

Als ik een geldboom in mijn tuin had staan, wist ik het wel. Dan zou het deze Jura Giga 6 worden. Een flinke koffiemachine met een dubbele bonenreservoirs. Jura wordt gezien als hét premium merk onder de volautomatische koffiemachines. Dit apparaat is zowel geschikt voor thuisgebruik als voor op het kantoor. De Jura Giga 6 biedt niet alleen vele mogelijkheden en functionaliteiten, maar zet ook nog eens heerlijke koffie. Zoals gezegd moet je dus wel diep in de buidel tasten, maar dan heb je wel een pareltje op aanrecht staan. Ik zeg wel parelTJE, maar houd er rekening mee dat deze machine behoorlijk wat ruimte inneemt. Kijk dus goed of de afmetingen in jouw keuken passen.

Lees de reviews op bol.com.

2. De beste koop met 2 bonenreservoirs (meest betaalbaar)

Melitta Barista T Smart F83/0-101 

Melitta Barista T Smart F83:0-101 

De Melitta Barista T Smart is de voordeligste koffiemachine met dubbele bonenreservoir in dit rijtje. Deze koffiemachine kwam in 2020 als beste uit de test van de Consumentenbond. Ondanks dit predikaat, een dubbele bonenreservoir en alle mogelijkheden is dit apparaat van Melitta goed betaalbaar gebleven. Naast de dubbele bonenreservoir heb je keuze uit 18 koffiedranken, sla je jouw favoriete recepten op (dit is handig, zo hoef je niet jouw favoriete instellingen telkens opnieuw in te voeren) en heb je de mogelijkheid om twee melkspecialiteiten tegelijk te zetten.

Deze Melitta is de perfecte keuze voor de meeste mensen die op zoek zijn naar een bonenmachine met 2 reservoirs. Wél moet ik toegeven dat het apparaat er iets minder elegant uit ziet dan de Jura en Siemens (zie hieronder) en dat de behuizing wat goedkoper aanvoelt.

Lees de reviews op bol.com.

3. De beste koffiemachines met 2 bonenreservoirs en app bediening

Siemens EQ.9 TI9578X1DE

Tot slot staat de Siemens EQ.9 TI9578X1DE in mijn lijstje. Met deze luxe koffiemachine kom je niks tekort. Naast 2 bonenreservoirs kun je deze schoonheid met de smartphone app bedienen. De koffie is heerlijk en je hebt vele mogelijkheden om de smaak van de koffie naar wens in te stellen. In vergelijking met andere bonenmachines is dit apparaat van Siemens opvallend stil, wat natuurlijk een groot pluspunt is. Wél moet je flink in de buidel tasten. Deze koffiemachine kost op het moment van schrijven zo’n 1800 euro.

Lees de reviews op bol.com.

4. Filter-koffiezetapparaat met dubbele bonenreservoir

Philips Grind & Brew HD7769/00

Philips Grind & Brew HD7769:00

Houd je van filterkoffie en heb je geen zin om je eigen bank te beroven? Ik begrijp je helemaal. Mijn ouders hebben deze Philips Grind & Brew HD7769/00 thuis staan en vinden het een heel fijn apparaat. Je hebt misschien wat minder opties dan bij een volautomaat, maar in vergelijking met andere filter-koffiezetapparaten heb je juist weer veel mogelijkheden. Zo kun je de sterkte van je kopje koffie instellen, het aantal kopjes koffie bepalen en kiezen uit twee verschillende koffieboon soorten. En dat allemaal voor minder dan 200 euro. Prima deal, toch?

Lees de reviews op bol.com.

In een notendop

Hopelijk heb je wat aan mijn TOP-3 met de beste koffiemachines met 2 bonenreservoirs gehad. Door goed te kijken naar je behoeften en je budget kun je een weloverwogen keuze maken. Naast mijn TOP-3 zou ik aanraden om reviews van klanten erbij te pakken om te kijken hoe tevreden ze met hun aankoop zijn. Als je minder te besteden hebt, dan raad ik de Melitta Barista T aan. Deze is nog steeds zo’n 700 euro, maar is wel de goedkoopste koffiemachine met een dubbele bonenreservoir. Als je meer geld te besteden hebt en luxe en duurzaamheid belangrijk vind dan raad ik de Jura Giga 6 aan of de Siemens EQ.9 TI9578X1DE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *