Een heetwaterdispenser kopen? Dit zijn de 6 beste heetwaterdispensers

Staat er bij jou al jarenlang een waterkoker op het aanrecht, maar ben je op zoek naar een apparaat dat je nóg sneller van kokend water kan voorzien? Dan is een heetwaterdispenser wellicht wel iets voor jou. Deze apparaten zitten eigenlijk precies tussen een waterkoker en een heetwaterkraan oftewel Quooker in. Wanneer je het reservoir gevuld houdt met schoonwater, krijg je direct warm of kokend water wanneer je er een glas of beker onder zet.
Een heetwaterdispenser kopen? Dit zijn de 6 beste heetwaterdispensers

Dit zijn de beste Heetwaterdispenser van 2024

Een heetwaterdispenser wordt dan ook wel instant waterkoker genoemd. Vooral wanneer je regelmatig snel even een kopje thee wilt zetten, is het een ideaal apparaat. Je verbruikt namelijk nooit meer water dan noodzakelijk. Wel is een heetwaterdispenser aanzienlijk groter dan een waterkoker, waardoor voldoende ruimte in je keuken een voorwaarde is. Ik ben Max, koffiefanaat in hart en nieren, en vertel jou graag alles over de 6 beste heetwaterdispensers van dit moment.


1. KitchenBrothers Heetwaterdispenser

KitchenBrothers Heetwaterdispenser

Deze heetwaterdispenser van KitchenBrothers ziet er niet alleen uit om door een ringetje te halen, maar doet ook nog eens wat hij belooft. Hij beschikt over een kunststof anticalcium filterkan en een roestvrijstalen behuizing. Middels het led-display bedien je de dispenser eenvoudig. Je hebt de keuze uit 8 verschillende temperatuurstanden en kan de hoeveelheid water tussen de 100 en 400 milliliter instellen. De doorzichtige watertank heeft een inhoud van 2,7 liter. Meer informatie..

Voor- en nadelen

 • ruime watertank
 • led-display
 • 8 verschillende temperatuurstanden
 • energiezuinig
 • antikalkfilter
 • ietwat langzaam
KitchenBrothers Heetwaterdispenser

Bekijk de prijzen op:

bol.com (€84,99)

2. ProfiCook HWS1145

ProfiCook HWS1145

De eveneens geavanceerd ogende ProfiCook HWS1145 valt in precies dezelfde prijsrange als de nummer 1 in deze lijst. Een belangrijk verschil is dat je met deze ProfiCook over een heetwaterdispenser met een watertank van maar liefst 4 liter beschikt. Dit maakt het niet alleen een ideale aanschaf voor thuis, maar ook voor op een kantoor. Je hebt de keuze uit 5 temperatuurstanden en kunt zelf de hoeveelheid water instellen. Meer informatie..

Voor- en nadelen

 • 4 liter waterreservoir
 • digitaal led-display
 • snelle werking
 • roestvrijstalen behuizing
 • kinderbeveiliging
 • waterreservoir niet afneembaar

3. Caso HW660

Caso HW660

Met zijn slanke design, roestvrij stalen behuizing en zwarte led-scherm is ook deze heetwaterdispenser een aanvulling op je keukeninterieur. Bij onze oosterburen is het apparaat al eens overtuigend als winnaar uit de bus gekomen op het gebied van ontwerp, kwaliteit en bedieningsgemak. De Caso HW660 is met zijn 2400 Watt vermogen zeer krachtig te noemen, waardoor hij binnen de kortste keren een kopje heet of kokend water voor je inschenkt. Bovendien is hij ook nog eens energiebesparend. Meer informatie..

Voor- en nadelen

 • 8 instelbare hoeveelheden
 • 7 verschillende temperatuurinstellingen
 • antislipbodem
 • afneembaar waterreservoir
 • vrij van BPA
 • geen automatische ontkalker

4. MOA HWD20 heetwaterdispenser

MOA HWD20 heetwaterdispenser

Deze robuuste heetwaterdispenser van MOA beschikt over een roestvrijstalen behuizing en een doorzichtige watertank. Deze heeft een inhoud van 2,7 liter, waardoor hij geschikt is voor meer dan alleen een kopje thee tussendoor. Als gebruiker heb je de volledige controle over de hoeveelheid water en de temperatuur ervan. Omdat de lekbak en het waterreservoir van de MOA HWD20 afneembaar zijn, kun je het apparaat gemakkelijk schoonmaken. Dat draagt bij aan zijn duurzame karakter. Meer informatie..

Voor- en nadelen

 • instelbare watertemperatuur
 • droogkookbeveiliging
 • kinderslot
 • cool touch
 • energiezuinig
 • geen automatisch ontkalkingssysteem

5. MOA HWD14

MOA HWD14

Dat MOA een gevestigde naam is op het gebied van heetwaterdispensers, blijkt wel uit het feit dat ik dit merk tweemaal heb opgenomen in deze top 6. De MOA HWD14 heeft een iets kleinere inhoud dan de MOA HWD20, namelijk 2,5 liter water. Alsnog kan een gezin van gemiddelde grootte hiermee prima uit de voeten. De heetwaterdispenser heeft een vermogen van 2400 Watt en vult een kop of beker daarmee binnen de kortste keren met kokend water. Het is niet mogelijk om zelf de watertemperatuur in te stellen. Meer informatie..

Voor- en nadelen

 • goede prijs-kwaliteitverhouding
 • BPA-vrij
 • energiezuinig
 • hoog vermogen
 • cool touch
 • geen instelbare temperatuurfunctie
 • waterhoeveelheid niet instelbaar

6. Domo DO497WK

Domo DO497WK

Deze heetwaterdispenser van Domo onderscheidt zich niet alleen van de rest door middel van zijn prijs die lager dan gemiddeld ligt, maar ook door zijn bijzondere design. Waar de meeste heetwaterdispensers rechthoekig zijn, betreft dit een rond exemplaar. Hij is vervaardigd van kunststof en in staat om je van 150 of 300 milliliter kokend water te voorzien: een klein of een groot kopje dus. De Domo DO497WK kookt enkel het water dat je nodig hebt. Meer informatie..

Voor- en nadelen

 • eenvoudige bediening
 • snelle werking
 • BPS-vrij
 • Kooksnelheid 1 minuut
 • uitneembaar waterreservoir
 • geen instelbare temperatuurfunctie

Mijn overzicht met de 6 beste Heetwaterdispenser kopen

Een heetwaterdispenser kopen, waar let je op?

Een heetwaterdispenser kopen, waar let je op?

Na het lezen van de bovenstaande lijst ben je op de hoogte van wat de -naar mijn mening- 6 beste heetwaterdispensers van dit moment zijn. Ik heb deze beoordeeld op basis van hun duurzaamheid, ontwerp, opties en prijs-kwaliteitverhouding. Hopelijk helpt dit je om door de bomen het bos (weer) te zien. Maar waar moet je nu echt op letten wanneer je besluit een dergelijk apparaat aan te schaffen? Twee van de door gebruikers veelvuldig genoemde essentiële punten zijn de mogelijkheid tot het instellen van de hoeveelheid en de watertemperatuur.

Door de hoeveelheid zelf in te stellen, verbruik je nooit meer water en energie dan nodig is en raakt het waterreservoir ook niet onnodig snel leeg. Met een apparaat dat je in staat stelt om zelf de temperatuur in te stellen, kun je de dispenser nog beter voor uiteenlopende doeleinden gebruiken. Daarnaast is het ook handig als het waterreservoir uitneembaar is. Dat maakt het vullen, maar ook het reinigen ervan een stuk gemakkelijker. En heb je nieuwsgierige kinderen in huis? Dan zul je zeker voor een exemplaar met kinderbeveiliging willen kiezen.

Conclusie: welke heetwaterdispenser is iets voor mij?

Conclusie: welke heetwaterdispenser is iets voor mij?

Welke heetwaterdispenser iets voor jou is, is dus afhankelijk van de manier waarop je dit apparaat wilt gebruiken. Wil je er dagelijks snel een kopje thee mee kunnen bereiden, of is het je bedoeling om hem intensiever en veelzijdiger te gebruiken? Houd daarbij ook rekening met de ruimte die een heetwaterdispenser inneemt. Sommige exemplaren zijn beduidend groter dan gemiddeld. Daarvoor moet je op je aanrecht natuurlijk wel plek hebben. Tot slot speelt ook je budget een rol van belang. Voor geavanceerdere apparaten betaal je logischerwijs een hogere prijs. Heb je al die extra functies niet nodig? Dan kies je misschien liever voor een budgetoptie.

Veelgestelde vragen

Welke voordelen heeft een heetwaterdispenser boven een waterkoker?

Een heetwaterdispenser maakt het in veel gevallen mogelijk om de temperatuur van het water en de hoeveelheid ervan zelf in te stellen. Zo verspil je geen water en energie. Ook werkt het apparaat veel sneller dan een waterkoker en heeft deze een groter reservoir.

Kleven er ook nadelen aan een heetwaterdispenser?

Kleine kanttekeningen die gebruikers van heetwaterdispensers bij het apparaat plaatsen, zijn het feit dat deze door zijn hogere vermogen meer energie verbruikt en dat deze meer ruimte op het aanrecht inneemt dan een waterkoker. Ook ligt de aanschafprijs natuurlijk een stuk hoger.

Is een heetwaterdispenser energiezuinig?

Een heetwaterdispenser heeft een hoog vermogen, wat inhoudt dat hij ook meer energie verbruikt dan bijvoorbeeld de gemiddelde waterkoker. Echter, de meeste apparaten maken het mogelijk om enkel de gewenste hoeveelheid op te warmen en zijn een stuk sneller. Daardoor is een heetwaterdispenser lang niet altijd duurder. Sterker nog, in vergelijking met veel (oudere) waterkokers zijn ze zelfs redelijk energiezuinig te noemen.

Kun je een heetwaterdispenser op vakantie meenemen?

Een heetwaterdispenser stel je in werking door een stekker in het stopcontact te steken. Op plekken waar je over elektriciteit beschikt, kun je je apparaat dus gewoon gebruiken. De vraag is echter hoe praktisch dat is. Omdat een heetwaterdispenser vrij groot is, kiezen de meeste vakantiegangers ervoor om een waterkoker mee te nemen naar de camping.

Hoe kun je een heetwaterdispenser ontkalken?

Je waterdispenser ontkalk je door deze voor de helft met azijn of een mengsel van azijn met citroen te vullen en voor de andere helft met water. Vervolgens stel je het apparaat zoals gewoonlijk in werking.

Hoe werkt een heetwaterdispenser?

De werking van een heetwaterdispenser is eenvoudig. Zorg er altijd voor dat er voldoende water in het reservoir zit. Zet het apparaat vervolgens aan en kies met enkele drukken op de knop voor de juiste temperatuur- en hoeveelheidinstellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave