Jura ONO (EA) review: Jura ONO (EA) wel of niet kopen?

Een koffiemachine die enkel met gemalen koffie werkt: met zijn Jura ONO (EA) maakt de Zwitserse fabrikant het mogelijk. Kies zelf de intensiteit, druk op de knop en geniet! Ik ben Max en op deze pagina deel ik mijn bevindingen met je van deze koffiemachine. Is deze “goedkope” Jura koffiemachine de investering waard?
JURA ONO (EA) - Review

De Juno ONO (EA) is uitgerust met de nieuwste bereidingstechnologie, waardoor iedere zetbeurt je eersteklas koffie of espresso oplevert. Inderdaad: dit apparaat focust zich op zwarte koffiespecialiteiten. De intensiteit ervan kun je helemaal zelf bepalen. De machine levert consistente prestaties en heeft een strak, eenvoudig design met symbooldisplay. Bovendien is hij ook nog eens milieuvriendelijk: koffiecupjes kun je vaarwel zeggen!

Jura ONO (EA): de voor- en nadelen

  • strak design
  • compact en lichtgewicht
  • milieuvriendelijk
  • eenvoudig te bedienen
  • pure koffiesmaak
  • o.b.v. modernste bereidingstechnologie
  • betaalbaar
  • beperkte omvang waterreservoir
  • melkspecialiteiten niet mogelijk
  • koffiebonenmaler apart aanschaffen
JURA ONO Coffee (EA)

Bekijk de prijzen op:

bol.com
coolblue.nl

Mijn bevindingen in het kort

Gewoon goede koffie. Dat moeten de makers van de Jura ONO (EA) hebben gedacht toen ze dit apparaat ontwierpen. De eenvoud en efficiëntie van de koffiemachine kan ik alleen maar toejuichen. Hiermee maakt Jura zijn hoogstaande producten immers een stuk bereikbaarder voor iedere koffieliefhebber. Daar staat tegenover dat je wel eenmalig moet investeren in koffiemaler.

Dit apparaat is een goede keuze voor mensen die houden van het ambachtelijke gevoel zelf koffie te bereiden en vooral of uitsluitend koffiespecialiteiten zonder melk drinken. Voor wie wel graag een cappuccino, latte macchiato of andere dranken zet, is de Jura ONO (EA) geen aanrader. Hetzelfde geldt voor personen die snel een kop koffie willen kunnen zetten.

Functionaliteiten

Wie denkt dat een eenvoudige koffiemachine als deze Jura ONO (EA) weinig aan functionaliteiten te bieden heeft, heeft het mis! Ook ik was eerlijk gezegd in de veronderstelling dat hierover maar weinig aan te onderzoeken viel, maar ik was even vergeten met welke fabrikant ik te maken heb. Ik zal niet alle functionaliteiten opsommen, maar beperk me tot de belangrijkste: het thermoblock verwarmingssysteem, het Intelligent Water System (I.W.S.), de Energie Spaar Modus en het Claris Smart filterpatroon.

Thermoblock verwarmingssysteem

Voor je gevoel te lang moeten wachten voordat je koffiemachine is opgewarmd en aan de slag gaat met het bereiden van je drank? Dankzij het Thermoblock verwarmingssysteem heb je daar geen last van. Dit systeem is een stuk efficiënter dan de traditionele verwarmingssystemen en verwarmt bovendien enkel de hoeveelheid water die jij voor de koffie van jouw keuze nodig heeft.

Intelligent Water System (I.W.S.)

Dit systeem houdt de status van het Claris Smart filterpatroon, indien je dat in je Jura ONO (EA) gebruikt, in de gaten. Wanneer het filter het einde van zijn levensduur heeft bereikt of verstopt raakt, geeft dit systeem je direct een melding. Hiertoe is het in staat omdat de filters over een bepaalde chip beschikken.

Energie Spaar Modus (E.S.M.)

De Energie Spaar Modus is een functie die speciaal is bedoeld om het energieverbruik van je koffiemachine terug te dringen op momenten dat je deze niet actief gebruikt. Schakel je deze stand in, dan verbruikt de machine maar een minimale hoeveelheid energie. Onnodig energieverbruik wordt op deze manier voorkomen. Je kunt deze modus dan ook eigenlijk het beste als een soort stand-by modus zien. Wil je de koffiemachine weer gebruiken om jouw favoriete koffiedrank te bereiden? Dan schakel je de Energie Spaar Modus uit en kun je je Jura ONO (EA) direct weer gebruiken.

Claris Smart filterpatroon

Claris Smart filterpatronen zijn door Jura speciaal ontworpen en enkel compatibel met de koffiemachines van dit merk. Je kunt deze filters gebruiken in machines die van het I.W.S. zijn voorzien, dus ook in de Jura ONO (EA). Het systeem kan het filterpatroon herkennen en aangeven wanneer deze verzadigd is geraakt. Hoe vaak je de machine gebruikt heeft invloed op de levensduur van het filter, net als de hardheid van het water.

Hoe je de JURA ONO (EA) koffiemachine ontkalkt, lees je hier.

Waar kun je de Jura ONO (EA) kopen?

Welke verschillende uitvoeringen zijn er?

De Jura ONO (EA) is verkrijgbaar in één kleur, namelijk Coffee Black. Als alternatieve benaming wordt ook wel Piano Black genoemd. De aanduiding EA staat voor de nieuwste generatie koffiemachines. De Jura ONO (EA) is dus het laatst op de markt gebracht en voorzien van kleine verbeteringen ten opzichte van de Jura ONO.

Goede alternatieven voor de Jura ONO (EA)

De Jura ONO (EA) kost doorgaans tussen de 350 en 400 euro. Ben je op zoek naar een goedkoper alternatief? DeLonghi is een gevestigde naam op het gebied van espressomachines voor gemalen koffie. De DeLonghi Stilosa EC235.BK behoort tot de goedkoopste varianten. Het apparaat heeft een waterreservoir van een liter en je kunt twee kopjes koffie tegelijk zetten. De aanschaf hoeft niet meer dan 100 euro te kosten. 

De DeLonghi ECAM Dinamica Plus espressomachine is dan weer een aanzienlijk luxueuzer alternatief voor de Jura ONO (EA). Via het touchscreen display maak je je keuze uit twaalf verschillende koffiespecialiteiten. In tegenstelling tot de ONO beschikt het apparaat wel over een geïntegreerde bonenmaler, waardoor je zelf minder handelingen hoeft te verrichten. Het maken van koffiespecialiteiten met melk is, net als overigens bij de DeLonghi Stilosa, ook mogelijk. Benieuwd naar een Delonghi volautomaat?

Ben je op zoek naar een luxere Jura koffiemachine? Dan heb ik goed nieuws. Ik heb de beste Jura koffiemachines voor jou in een overzicht gezet.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kopjes koffie kun je tegelijkertijd met de Jura ONO (EA) zetten?

De Jura ONO (EA) is een éénkopsmachine. Je kunt er dus één koffiespecialiteit per keer mee zetten.

Welke koffiemolen kan ik het beste gebruiken in combinatie met de Jura ONO (EA)?

Fabrikant Jura adviseert om gebruik te maken van de Professional Aroma Grinder (P.A.G.) van dat merk. Deze zorgt voor een dusdanig fijne maling, dat de smaak van de koffiebonen perfect tot zijn recht komt. Veel winkels verkopen de Jura ONO (EA) dan ook als set met deze P.A.G.

Hoe groot is de Jura ONO (EA)?

De Jura ONO (EA) heeft een afmeting van 46,1 x 24,3 x 32,0 centimeter en heeft een gewicht van 4,75 kilo. Wanneer je de machine vergelijkt met de andere apparaten van Jura, kun je stellen dat je met een compact en lichtgewicht formaat te maken hebt.

Bekijk de prijzen op:

bol.com
coolblue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave